Skip to main content

Dacă ar fi să aleg un sigur produs de makeup pe care să îl iau cu mine pe o insula pustie, acesta ar fi cu siguranță mascara. Este produsul perfect care îți accentuează ochii și adaugă un pic de intensitate privirii.

Nu degeaba este unul dintre primele produse de machiaj din istorie, ideea acestuia apărând încă din antichitate, când egiptenii îl foloseau pentru a-și colora genele și zona din jurul ochilor (denumit kohl, mascara și eyelinerul erau la început cam același lucru pentru egipteni).

Indiferent de produsul pe care îl alegi pentru conturarea genelor, am câteva sfaturi pentru tine, care te vor ajuta să aplici corect acest produs minune:

  1. Înainte să aplici mascara, demachiază foarte bine genele şi foloseşte o perie în formă de spirală pentru aranjarea lor. Genele pot fi arcuite cu un cleşte special sau cu ondulatorul de gene încălzit;
  2. Când aplici crema de ochi ai grijă să nu pui și pe gene – aceasta va destabiliza produsul și nu va rezista pe parcursul zilei.
  3. Dacă vrei un efect wow, o bază bună pentru mascara poate fi creată prin aplicarea unui strat de pudră pulbere pe gene înainte de mascara sau prin aplicarea unei baze speciale pentru gene;
  4. Începe prin a aplica mascara de la rădăcină spre vârf, cu mişcări de zig-zag sau prin rotirea aplicatorului. Și nu uita de genele mici din colțurile ochilor, chiar fac diferența!
  5. Poți folosi aplicatorul obișnuit al produslui sau poți opta pentru aplicarea mascarei cu un aplicator de unică folosință, iar pentru genele inferioare poți aplica folosind o pensulă de fard cu perii scurți şi tari – acest truc te va ajuta să nu te pătezi și să controlezi mai bine cantitatea de produs;
  6. Dacă îți dorești să creezi un efect de gene mai dese, îți poți contura ochii o linie subțire de tuş sau creion;

 

Și acum… go flash those lashes!

Leave a Reply