Skip to main content

cat costa un machiaj profesional in 2022

Atunci când ai un eveniment important, o ședință foto sau poate doar vrei să te răsfeți puțin, cel mai ușor este să apelezi la serviciile unui makeup artist. Așa că dacă te întrebi cat costa un machiaj profesional in 2022, înseamnă că ai ajuns în locul potrivit. Pentru că este o întrebare de care m-am tot lovit, voi încerca să îți explic care sunt factorii care influențează costul unui machiaj profesional, ca să fii pregătită atunci când cauți un astfel de serviciu.

  1. În primul rând, costul unui machiaj profesional variază în funcție de experiența makeup artistului. Și aici nu mă refer neapărat la vechime, ci la portofoliu – experiența efectivă de lucru a acestuia pe diferite genuri de proiecte. Nu plătești doar niște produse, ci niște skill-uri dezvoltate prin ani de muncă și investiție continuă în perfecționare.
  2. Costul unui machiaj profesional variază și în funcție de locație. Într-o capitală, de exemplu, costul vieții este mai mare decât într-o localitate mai mică. Chiria spațiului în care activează, transportul, utilitățile etc. – toate sunt mai scumpe în funcție de locul în care trăiești. Prin urmare, trebuie să ții cont și de aceste aspecte atunci când apelezi la serviciile unui profesionist. De asemenea, atunci când soliciți deplasarea la domiciliu/în altă localitate, aceste costuri sunt considerate suplimentare față de serviciile pe care le oferă makeup artistul, așa că e bine să ții cont și de acest aspect.
  3. Instrumentele pe care le folosește. Nu e deloc un secret faptul că pensulele profesionale și instrumentele utilizate de un makeup artist sunt foarte scumpe. Așa că atunci când apelezi la servicii de makeup profesionale trebuie să ții cont și de faptul că prețul pe care acesta îl practică va fi influențat și de kit-ul sau de makeup.
  4. Tipul de makeup pe care ți-l dorești. Un makeup artist profesionist poate acoperi o gamă largă de tipuri de machiaj, așa că înainte de a-l contacta trebuie să îi spui exact ce gen de machiaj vrei. În funcție de brief-ul primit, acesta îți poate da o ofertă – un machiaj de fotografie va fi realizat prin alte tehnici (și produse) față de un machiaj de eveniment, așa că este foarte important să știi exact ce ai nevoie și să îți alegi persoana potrivită în funcție de asta. De cele mai multe ori alegi un makeup artist în defavoarea altuia pentru rezonezi cu stilul de machiaj pe care îl abordează, așa că informează-te înainte să îți faci o programare.

În concluzie, intrebarea cat costa un machiaj profesional in 2022 are multe raspunsuri pentru ca depinde de multe variabile. Fiecare profesionist își evualuează munca în funcție de cheltuielile și timpul investit. Iar acum pentru că știi care sunt variabilele din spatele procesului de lucru, ce te pot sfătui ca să nu fii luată prin surprindere atunci când te programezi pentru un machiaj profesional este să te informezi. Întotdeauna trebuie să studiezi portofoliul persoanei care vrei să te machieze și să întrebi de cost, iar în felul acesta vei putea să alegi un makeup artist potrivit ție și nevoilor tale.

Leave a Reply